FOTO: Olujno jugo poplavilo rive, u prekidu brojne linije

17.01.2023.

Zadnja izmjena 21:21

Autor: M.Š./HRT

Olujno jugo na Jadranu

Olujno jugo na Jadranu

Foto: Nikola Vilic / Cropix

Olujno jugo poplavilo je rive diljem Jadrana. Jak vjetar i veliki valovi prekinuli su ujedno većinu trajektnih i katamaranskih linija.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su:

trajektne linije: Sobra-Prapratno, Sućuraj-Drvenik, Sumartin-Makarska i Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje;

katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split-Vis, Lastovo-Korčula-Dubrovnik, Dubrovnik-Šipan-Mljet, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Split-Bol-Jelsa (u 16:00 iz Splita), Milna-Rogač-Split (u 14:30 iz Splita, 15:30 iz Rogača i 18:30 iz Splita);

brodske linije: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Šibenik - Zlarin - Kaprije - Žirje, Šibenik - Zlarin - Prvić Luka - Šepurine - Vodice i Komiža-Biševo.

Trajekt na liniji Split - Vela Luka - Ubli plovi bez pristajanja u luci Ubli.

Trajekt na liniji Trogir-Drvenik Mali-Drvenik Veli neće pristati u luci Drvenik Mali.

Zbog olujnog juga promet na državnoj brodskoj liniji 415 Vrgada- Pakoštane- Biograd održava se bez pristajanja u luci Pakoštane, a prema plovidbenom redu za Biograd.

18. siječnja trajekt na liniji Ubli - Vela Luka - Split isploviti će u 06:15 iz luke Vela Luka bez pristajanja u luci Ubli, izvijestili su na stranicama HAK-a u utorak navečer. 

Video: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!