Split: Uhićen Branimir Čaleta

02.09.2020.

13:17

Autor: I.Z./D.M./HRT/Hina

default error photo
Čaleta će nakon ispitivanja biti odveden u zatvor.
U večernjim satima uhićen je u Splitu kraj Poljuda Branimir Čaleta koji je danas pravosudnim policajcima pobjegao, potvrdili su iz splitske policije za portal HRT-a. Čaleta će nakon što bude ispitan u policijskoj postaji biti odveden u zatvor, kazali su u policiji.

Splitska policija u srijedu oko 22 sata i službeno je potvrdila uhićenje odbjeglog zatvorenika Branimira Čalete, optuženog za ubojstvo trudne djevojke iz Ukrajine.

Večeras u 20,30 sati na području Splita pronađen je i uhićen 36-godišnji muškarac koji se od 12 sati nalazio u bijegu, službeno je izvijestila splitska policija.

- Rezultat je to rada policije koja je od samog saznanja za događaj do uhićenja, svim raspoloživim snagama na terenu poduzimala mjere i radnje u cilju pronalaska osobe.

- Policijski službenici su od zaprimanja informacije intenzivno tragali, poduzimali sve raspoložive mjere i radnje, na terenu je bio maksimalan broj policajaca koji su ulagali napore da pronađu osobu, što je rezultiralo time da je muškarac večeras pronađen i uhićen, navodi se u policijskom priopćenju.

Dodaju da su ga policajci spriječili u daljnjem bijegu te da je uhićen uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstva za vezivanje te je odveden u službene prostorije.

- Koristimo priliku zahvaliti svim građanima koji su danas tijekom dana zvali policiju i pružali informacije koje smo provjeravali na terenu, zaključuje policija u priopćenju.

Čaleta iz Vinovca kod Marine, koji je pritvoren zbog optužbi da je ubio svoju djevojku Ukrajinku Gannu Kitaevu u osmom mjesecu trudnoće, je oko podneva utekao dvojici pravosudnih policajaca prije nego li su ga uspjeli ukrcati u službeni kombi i vratiti u splitski zatvor na Bilicama.

Prije podne je imao raspravu na Županijskom sudu nakon čega je pobjegao i to s lisicama na rukama. Nisu ga pokolebala ni dva hitca što su u zrak ispalili pravosudni policajci koji su za njim navodno trčali oko pet minuta.

Prema neslužbenim informacijama za Čaletom je tijekom poslijepodneva i večeri tragalo stotinjak policajaca, ne samo temeljnih već i u civilu, uz pomoć pasa tragača.

Osim grada koji se "češljao" kvart po kvart, ovisno o dojavama građana, policija je bila i na svim izlazima iz Splita, a bjegunac je u konačnici pronađen u naselju Poljud.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!