Split: Umrlo novorođenče, policija istražuje slučaj

04.12.2022.

15:12

Autor: Hina/HRT/A.V.

KBC Split

KBC Split

Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Splitska policija istražuje slučaj u kojem je prvog dana prosinca u KBC-u Split s područja Imotskog kolima Hitne medicinske pomoći dovezeno novorođenče, koje je ubrzo proglašeno mrtvim.

Prema prvim informacijama, bebu je dva dana prije u kući rodila 29-godišnja žena uz pomoć sumještanke. Kako su se sutradan kod bebe pojavili problemi s disanjem, pozvana je Hitna medicinska pomoć koja se u četvrtak oko šest sati s bebom i majkom zaputila u KBC Split.


Cijelim putem, gotovo 40 minuta, liječnički je tim u kolima Hitne medicinske pomoći reanimirao novorođenče. Reanimacija se nastavila i u bolnici no, nažalost, liječnicima nije preostalo ništa drugo nego proglasiti smrt.


Još se uvijek pouzdano ne zna zašto se majka odlučila na porođaj kod kuće, a nije poznat ni uzrok smrti. Zna se samo da je dijete umrlo prirodnim putem.


Predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split Veselin Škrabić izjavio je HINA-i da ne može iznositi pojedinosti o nemilom događaju.


"Ne mogu vam reći o čemu se radi jer bilo koja informacija o tome je odavanje liječničke tajne. Sve što ste me pitali se dogodilo, ali pojedinosti ne mogu iznositi", rekao je Škrabić.


Iz splitske su policije službeno izvijestili da je Postaja granične policije Imotski 1. prosinca zaprimila dojavu da je tijekom jutra u KBC-u Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, koje je nakon pružene liječničke pomoći preminulo.


Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukcija, te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem.


Provodimo kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju, kažu u policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!