18:37 / 16.04.2019.

Autor: HRT

Split: Velika ekološka akcija čišćenja gradske luke

-

-

Foto: - / -

U Splitu velika ekološka akcija čišćenja gradske luke. A pod morem nema čega nema: gume, ograde, čak bicikli i kolica iz trgovina. Akcija neće biti gotova dok god se luka ne očisti od krupnog otpada.
U Splitu velika ekološka akcija čišćenja gradske luke. Zbog gustog pomorskog prometa danima će trajati posao Ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade. A pod morem nema čega nema: gume, ograde, čak bicikli i kolica iz trgovina. Akcija neće biti gotova dok god se luka ne očisti od krupnog otpada.

- Jučer smo napunili dva i pol kontejnera, danas se nadamo da će biti malo manje pošto su ovo istureniji dijelovi gdje je samo putnički promet, rekao je Aljoša Barbarić iz Ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade.

- Ekologija je jedna od naših temeljnih statutarnih odredbi. Ovo je jedna mješavina ekologije i edukacije, edukativno osvješćujemo grad Split, građane, a i šire građanstvo da se ne baca smeće u more, naglasio je Ćiro Ugrin, predsjednik Ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!