Splitsko-dalmatinska županija: Zbog obilnih kiša poplavljeni podrumi i ceste

12:28 / 05.12.2021.

Autor: HRT/Hina/J.L.

Obilna kiša potpopila splitske ulice

Obilna kiša potpopila splitske ulice

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Obilna kiša praćena grmljavinom i povremenom tučom, koja je od ranog jutra zahvatila Split, potopila je dio gradskih prometnica zbog čega su na terenu vatrogasci, cestari, djelatnici vodovoda i kanalizacija, ali i policija, doznaje se od hitnih službi. Vatrogascima na terenu isporučeno je 1500 vreća za pijesak.

Poplavljeni su podrumski stanovi i podrumi na područjima naselja: Dujmovača, Sv. Kajo, Kopilica i Konjsko. Poplavljeni su kolnici u Ulici Sedam Kaštela i Vukovarskoj ulici u Splitu te Dioklecijanovi podrumi. Dio osobnih automobila u gradskom kvartu Spinut završio je pod vodom.

Dojavljeni su i manji odroni na cestama u naseljima Sv.Kajo, Srinjine, Kočinje brdo i Klis. Na državnoj cesti Sinj-čvorište Grlo Klis, zbog vode na kolniku smiju prometovati samo teretna vozila i kamioni, a obilazak za sve ostale skupine regulira policija. 

Na poziv zapovjednika JVP Sinj, preko Područnog ureda civilne zaštite Split aktivirana je Državna intervencijska postrojba, a koja je isporučila 1500 vreća za pijesak vatrogascima na terenu. Područni ured civilne zaštite Split u kontaktu je sa Stožerom civilne zaštite općine Dicmo i Sinj, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. 

Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita za Hinu su rekli da su do 11 sati imali desetak intervencija uglavnom ispumpavanja vode iz okna lifta ili poslovnih prostora, prizemnih prostorija, jednog su vozača i njegovo osobno vozilo izvukli iz vode na Poljudu.

- Imali smo intervencija, ali čak manje nego što smo se nadali. Otprilike desetak intervencija na koje je osim nas išao i DVD Split. Intervenirali smo na nekoliko mjesta u gradu, potom na Žnjanu, Kopilici, Brdima, Spinutu. Uglavnom se radilo o velikom slijevanju vode uslijed začepljenja šahtova. Kolege iz DVD- a Split su uklanjali stablo koje je palo na Marjanu, rekao je dežurni operater u JVP-u Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!