14:18 / 10.01.2021.

Autor: HRT

Split: Željka Karin pozitivna na koronavirus

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin pozitivna je na koronavirus, ali razvidno je da je zaražena prije prve doze cjepiva koju je primila prije četiri dana.
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin pozitivna je na koronavirus, ali razvidno je da je zaražena prije primanja prve doze cjepiva prije četiri dana, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

➡️ Korona - najnovije informacije

Dr. Karin prošli je tjedan bila kontakt osobe kojoj je potvrđena zaraza koronavirusom, a u petak je dobila prve simptome, nakon čega je napravljen test. Pozitivan nalaz testiranja dolazi četiri dana nakon cijepljenja protiv koronavirusa, a s obzirom na vrijeme pojave prvih simptoma, razvidno je da je zaražena prije primanja prve doze cjepiva, navodi se u priopćenju Stožera.

Napominje se kako Karin osjeća blaže simptome, kao što je povišena tjelesna temperatura, no opće zdravstveno stanje za sada joj je dobro.

- Cjepivo sam primila u utorak, no očito sam tada bila u razdoblju inkubacije i, nažalost, bilo je prekasno da cjepivo pruži zaštitu. Osjećam se dobro, no ovo je dodatna potvrda da virus ne bira i da s razlogom zdravstveno osoblje spada u najizloženije skupine ljudi, kazala je dr. Karin.

Pozvala je sve kolege iz zdravstvenog sektora, ali i ostale građane da se cijepe čim dođu na red te da izbjegnu rizike i neugodnosti. Dodala je da će se ponovno cijepiti ako bude potrebno, čim to bude epidemiološki opravdano.

U idućem razdoblju dr. Karin će raditi u samoizolaciji, priopćeno je iz Stožera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!