15:58 / 16.07.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Split - Županijska skupština ponovno nije konstituirana

Splitska županijska skupština

Splitska županijska skupština

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Skupština Splitsko-dalmatinske županije nije konstituirana u četvrtak pošto su obje kandidatkinje Daša Dragnić (koalicija ZA) i Danica Baričević (HDZ) dobile jednak broj glasova potpore - po 22, a 25 je bilo suzdržanih glasova.


Kako je obrazloženo, u slučaju kad za dužnost predsjednika županjske skupštine postoje dva kandidata, onda je za predsjednika izabran onaj koji osvoji više glasova nazočnih, što se u ovom slučaju nije odgodilo.

Današnji drugi pokušaj konstituiranja županijske splitsko-dalmatinske skupštine, koji je bio neuspješan, uslijedio je nakon prvog neuspješnog pokušaja 17. lipnja kad kandidat za predsjednika županijske skupštine Ivica Kukavica (Most) nije dobio podršku natpolovične većine od ukupno 47 vijećnika te skupštine.

Treći pokušaj konstituiranja skupštine Splitsko-dalmatinske županije treba se održati u sljedećih 30 dana, Ako i tada završi neuspješno, onda će se ići na nove izbore za skupštinu Splitsko-dalmatinske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!