Splitska oporba oštro o sukobu Đerek - Puljak

09.08.2023.

19:45

Autor: Anita Markovina Radnić/T.V./Dnevnik/HRT

Nakon što je suspendirana zbog neslaganja sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom i njegovim zamjenikom Bojanom Ivoševićem, bivša pročelnica za gradsku imovinu Grada Splita, Maja Đerek, najavila je da će ih tužiti - zbog vrijeđanja, omalovažavanja, pritisaka i mobinga. Njih dvojica i danas su se suzdržala od izjava za medije, ali je zato sve komentirala - oporba.

Maja Đerek kaže da je ponižena; Bojan Ivošević, ističe, više joj je puta rekao kako je "autistična i glupa".

- Mogu potvrditi da je bilo i gorih vrijeđanja osim tih riječi, ali evo, mene je iskreno sram ponoviti sada te riječi. I psovki i vrijeđanja, tvrdi Đerek. 

Riječi zato ne štedi splitska oporba.

- Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević kontinuirano nastavlja s nasiljem nad ženama i najranjivijim skupinama u društvu, stoga ovim putem pozivamo gradonačelnika da ga udalji iz službe Grada Splita, zatražio je Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a.

HGS-ov Igor Stanišić u šali kaže da traži ostavku ljudi iz radionice koju je Ivošević pohađao jer posao nisu odradili kako treba.

- Niti jedan dužnosnik nije imao ovako divljačke ispade u kontinuitetu. Svakome se zna dogoditi neki ispad, ali ovo je već kontinuirano. Maltretira i suradnike i sve one koji su ispod njega i zapravo u tome ima podršku, ističe Stanišić. 

Potporu, kada ju je trebala, Maja Đerek nije dobila. Pa priprema tužbe.

- Bila su i omalovažavanja, sve da bi se postupalo nestručno, nepravilno, u nekim slučajevima i nezakonito. Ja sam na to upozoravala, gospodin Puljak mi nije dao apsolutno nikakvu potporu. Puljak ima isti modus operandi, čak iste riječi kao HDZ, ustvrdila je Đerek. 

Ivica Puljak, kojemu za većinu u Vijeću nedostaju i zamjeniku skloni vijećnici, poručuje da mu je danas nezgodno stati pred kameru, a Ivošević - kako je sve rekao na društvenoj mreži.

- U nedostaku valjanja u blatu možete proučiti javno dostupne dokumente i utvrditi da suspendirana službenica iznosi neistine. Medijima ću uvijek biti dostupan za svoj rad i raspravu o gradskim politikama, ali neću biti dostupan za trash reality, napisao je Ivošević na Facebooku.

Stanje u splitskoj gradskoj upravi, upozoravaju iz HDZ-a, izmiče kontroli, a važni projekti stoje.

- Predlažemo da gradonačelnik formira krizni stožer s pravnicima i psiholozima jer, očito, ovdje je potrebna pomoć, poručio je Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a.

Jedno je sigurno - politička scena u Splitu nikad nije bila življa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!