Splitska policija darovala 152 doze krvi

28.06.2022.

10:06

Autor: HRT/Hina

Darivanje krvi, ilustracija

Darivanje krvi, ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Čak 152 doze krvi prikupili su dobrovoljni darivatelji krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske u akciji koja je trajala dva dana i u kojoj se odazvalo 163 djelatnika policije.

Kako se doznaje u policiji, Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske organizirao je prošlog tjedna drugu ovogodišnju akciju darivanja krvi na koju se odazvalo 163 djelatnika, a akcija je trajala 23. i 24. lipnja, te su prikupljene 152 doze krvi. Tijekom akcije su zabilježili i dolazak četvorice kolega koji su po prvi put darovali krv.

- Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske osnovan je 19. prosinca 1997. godine kao jedini takav u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Klub danas broji 620 aktivnih članova što je i rezultiralo dosadašnjim uspješnim akcijama darivanja krvi, te je jedan od najaktivnijih klubova dobrovoljnih darivatelja krvi na području Splitsko-dalmatinske županije. Cilj kluba je osigurati dovoljne količine krvi onima kojima je potrebna. Klub tijekom godine organizira četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a svaka traje po dva dana, ističu u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!