Splitska policija ispričala se mladiću koji je greškom uhićen

25.10.2022.

23:16

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Slobodan Marendić

Slobodan Marendić

Foto: Dnevnik / HRT

Splitska policija utvrdila je da je bilo nepravilnosti u postupanju prema navijačima nakon utakmice Hajduk - Dinamo odigrane u petak. Jedan policijski službenik šalje se na disciplinski postupak. Potvrđeno je i da je snimka na kojoj se vidi prekomjerna uporaba sile - autentična. 

Načelnik splitsko-dalmatinske policije Slobodan Marendić ispričao se mladiću nad kojim je policija upotrijebila takozvana sredstva prisile, kada je greškom uhićen iako nije sudjelovao u ranijem napadu navijača na policiju.


- Čovjek je evidentno greškom doveden. Zbog toga se ispričavamo, i zbog svega, i neugodnosti i svega što je doživio, ali upravo zahvaljujući policiji koja je tražila, istražila njegov alibi je i pušten, rekao je Marendić. 


- Nakon snimke koju smo prihvatili kao autentičnu, nakon provedenog postupka, identitet je utvrđen i evo, danas imamo policijskog službenika koji će biti udaljen od dužnosti, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!