U Splitu zaplijenjena jedna od najvećih količina oružja na tom području

24.06.2023.

18:29

Autor: T.D./HRT/Hina

Velika zapljena

Velika zapljena

Foto: PU / splitsko dalmatinska

Splitsko-dalmatinska policija pronašla je u Splitu u kući koju koristi 57-godišnjak veliku količinu oružja, uključujući protuavionsku strojnicu, dva puškomitraljeza te 26 automatskih puški i 54 pištolja i revolvera.

- Riječ je o jednom od najvećih kriminalističkih istraživanja te uprave po pitanju zapljene oružja, rekli su u policiji, koja je zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari 57-godišnjaka uz kaznenu prijavu privela pritvorskom nadzorniku.

Na popisu je i sedam prigušivača, četiri ručne bombe, tromblon, topnički udar, 25 grama vojnog eksploziva, 42 spremnika za automatsku pušku, 12 spremnika za automatsku strojnicu, dva tromblonska nastavka za automatsku pušku, 30 lovačkih i malokalibarskih pušaka.

Pronađena su i dva signalna pištolja, 12 tisuća komada raznog streljiva, 500 grama puščanog baruta, više komada raznih dijelova za oružje, pet bajuneta za razne puške, dva noža, te 11 optičkih ciljnika.

Kuću koju je koristio osumnjičeni policija je pretražila temeljem sudskog naloga.

- Ovu priliku koristimo da spomenemo kako je u tijeku i dalje akcija manje oružja, manje tragedija tijekom koje građani koji posjeduju, skrivaju ili na neki način imaju oružje ilegalno mogu bez sankcija anonimno predati policijskim službenicima odnosno pozvati policiju da isto izuzme, rekao je Jerko Kurevija, glasnogovornik PU splitsko-dalmatinske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!