Splitska pomorska policija kaznila 38 osoba zbog prekršaja na moru

02.08.2022.

13:01

Autor: T.V./HRT/Hina

Pomorska policija

Pomorska policija

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Splitska Postaja pomorske policije u proteklom je tjednu kaznila 38 osoba zbog prekršaja vezanih uz sigurnost plovidbe - od prekrcaja putnika do neposjedovanja isprava.

Prekršitelji su u većini kažnjeni zbog prekrcaja osoba, nedostatka dokaza o stručnoj osposobljenosti, neposjedovanja isprava, ali i zato jer na plovilu nije bilo drugog člana posade, izvijestila je u utorak policija.

Pripadnici splitske pomorske policije sudjelovali su i s djelatnicima Carine Split, Državnog inspektorata i Obalne straže u tri zajedničke akcije nadzora na moru.

Policija je najavila da će i u nastavku turističke sezone u cilju prevencije obavljati nadzor i kontrolu na moru, samostalno, ali i u suradnji s drugim službama.

Osobe koje upravljaju gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon pozvala je da se pridržavaju propisa i pravila ponašanja na moru, posebice propisane udaljenosti od obale kako bi izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!