Studenti cijene predsjednikovu ispriku

25.03.2021.

16:56

Autor: M.M./HRT

Dijana Radovniković, predstavnica studentske Inicijative "300=300"

Dijana Radovniković, predstavnica studentske Inicijative "300=300"

Foto: Foto: Privatni album / HRT

Dijana Radovniković, studentica Računovodstva i financija na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu, te odnosa s javnošću u Zagrebu, a ujedno i predstavnica Inicijative "300=300" reagirala je na jučerašnju izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je studente stručnih studija nazvao "komunalnim radnicima".

- Smatramo da njegova izjava nije zlonamjerna i da nije bila uperena protiv studenata, već da smo mi nastradali u unakrsnoj vatri između njega i ministra Ivana Malenice. Vjerujem da je predsjednik tu izjavu dao nepromišljeno i vjerojatno nije ni sam shvatio da nas je uvrijedio, rekla je Radovniković za odjel weba i multimedije HRT-a.

Predsjednik Milanović danas se ispričao studentima i studenticama.

- Ako ih je moja izjava uvrijedila, ispričavam im se, jer mi to nije bila namjera. Dapače, siguran sam da bi svaka studentica i student stručnih studija mogli predavati ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici bolje i kvalitetnije nego on njima, poručio je predsjednik putem Facebooka.

- Cijenimo što je predsjednik ponudio ispriku. Time je potvrdio našu tezu da je riječ o grešci, a ne o namjernom napadu, rekla je Dijana Radovniković dodavši kako je ljudski griješiti, ali da treba znati priznati grešku i ispričati se.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!