Splitski HDZ: tražimo od Puljka da se probudi iz 'zimskog sna'

07.06.2023.

11:40

Autor: HRT/Hina

Zgrada središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma

Zgrada središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma

Foto: Zarko Basic / PIXSELL

Splitski HDZ pozvao je gradonačelnika Ivicu Puljka da se na polovici svojeg mandata probudi iz 'zimskog sna' i počne realizirati predizborna obećanja. 

- Od gradonačelnika Splita tražimo da se probudi iz 'zimskog sna' i počne raditi na stvaranju preduvjeta za realizaciju najavljenih projekata koji su potrebni za poboljšanje kvalitete života naših građana, ističe se u priopćenju splitskog HDZ-a. Građanima je, kažu, itekako jasno da je "grad zaglavio u slijepoj ulici, što se manifestira propuštanjem prilika".

Gradu Splitu je, ističu, potreban jasan smjer kako bi uhvatio korak i ostvario svoj razvojni potencijal, za što je ostalo vrlo malo vremena i mogućnosti u mandatu "sterilnog gradonačelnika Puljka, koji je od prvog dana maštom i mislima 'zaglavio' na Markovom trgu.

- Prije dvije godine Ivica Puljak ušao je u gradsku upravu s pompoznim i vrlo ambicioznim obećanjima. Rezultat svega je pomicanje rokova realizacije u kombinaciji s prebacivanjem odgovornosti na više instance i najava novih projekata kako bi u sjenu bacio stare, navodi se u priopćenju splitskog HDZ-a.

Dodaju i kako građani nisu zaboravili da je sa svojim najbližim suradnicima najavio novi GUP i vrtiće za sve obitelji, realizaciju projekta Žnjan kojom bi Grad Split dobio novu vizuru i iskoristio značajan društveni i gospodarski potencijal.

Postupak izrade novog GUP-a, dokumenta o kojem, kako navodi splitski HDZ, ovisi cijela budućnost grada, je iz nepoznatih razloga nestao kao prioritet i nužna potreba te postao prvo predizborno obećanje za koje se može reći da je poslužilo za povećanje broja glasova.

- Žnjan i dalje zjapi prazan, bez barem minimalističkih sadržaja kojima bi se zadovoljili građani i dočekali gosti u novoj turističkoj sezoni, ističe splitski HDZ. Evidentno se, kažu, radi o krivoj procjeni gradonačelnika Puljka koji je precijenio svoje sposobnosti i mogućnosti.

- Retorička mantra koju je uporno ponavljao prije pune dvije godine 'temeljito ćemo očistiti grad, grad je prljav', nije dobila svoju praktičnu primjenu. Split je prljaviji nego što je bio, što gradonačelnik jednostavno ne želi vidjeti, a još manje po tom pitanju nešto učiniti, upozorava splitski HDZ dodajući da ta stranka u Gradu Splitu neće sjediti skrštenih ruku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!