10:09 / 01.12.2018.

Autor: D.M./HRT

Splitski liječnik branit će se sa slobode, ministar najavio inspekciju

-

-

Foto: - / -

USKOK je protiv liječnika pokrenuo istragu jer ga se sumnjiči da je za žurne pretrage i operativni zahvat životno ugroženog pacijenta od njegove supruge primio 3000 eura mita.
Nakon što je splitski liječnik uhićen zbog sumnje da je primao mito, pušten je da se brani sa slobode. Podsjetimo, USKOK je protiv liječnika pokrenuo istragu jer ga se sumnjiči da je za žurne pretrage i operativni zahvat životno ugroženog pacijenta od njegove supruge primio 3000 eura mita. Teško oboljeli muškarac na kraju je preminuo.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najoštrije je osudio slučaj splitskog kardiokirurga koji je primio mito. Poručio je da u ponedjeljak u KBC Split šalje inspekciju Ministarstva zdravstva koja će istražiti je li bilo i stručnih propusta u najnovijem slučaju korupcije u zdravstvu. Dodao je da se s tim u vezi danas sastaje stručno povjerenstvo u splitskoj bolnici.

Podsjetimo, Uskok je izvijestio da je pokrenuo istragu protiv liječnika zbog sumnje da je kao voditelj Odjela za kardiologiju Kliničkog bolničkog centra Split pacijentu koji je 22. listopada zaprimljen na liječenje 8. studenoga priopćio da je u teškom i kritičnom stanju te da zbog utvrđene dijagnoze tijekom operacije može umrijeti. Nakon toga mu je rekao da će mu naknadno javiti termin operacije iako je znao da je pacijentu potreban žuran operativni zahvat. No kada je 12. studenoga od supruge pacijenta primio 1000 eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operacije, novac je zadržao i stradan naložio da se pacijentu obavi pretraga, a zatim ga je i operirao. Još 2000 eura primio je od pacijentove supruge 16. studenoga 2018., navodi, među ostalim, Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!