14:30 / 23.07.2019.

Autor: V.K./Hina

Splitski SDP traži sjednicu Gradskog vijeća o stanju sigurnosti u gradu

Fotografija: Miranda Cikotic/PIXSELL

Fotografija: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Splitski SDP u utorak je zatražio tematsku sjednicu Gradskog vijeća o stanju sigurnosti u gradu, a s obzirom na učestala medijska izvješća o kaznenim djelima na splitskom području.
Splitski SDP u utorak je zatražio tematsku sjednicu Gradskog vijeća o stanju sigurnosti u gradu, a s obzirom na učestala medijska izvješća o počinjenim kaznenim djelima na splitskom području, uključujući i ona protiv života i tijela.

Čelnik splitskog SDP-a Goran Kotur u priopćenju napominje da na Gradskom vijeću od 2016. godine nije bilo izvješće policije o stanju sigurnosti u Splitu.

Stoga će Klub SDP-a zatražiti gradskih vijećnika da svojim potpisima podupru prijedlog o održavanju tematske sjednice o sigurnosti u gradu. Kotur smatra kako se na sjednici treba realno sagledati situacija kroz iscrpno izvješće policije i time dodatno doprinijeti javnosti rada policije i suradnji s gradom, što drži ključnim za uspješan rad policije.

Rasprava na sjednici, kazao je, trebala bi pridonijeti prepoznavanju najznačajnijih problema, razmatranju prijedloga za njihovo rješavanje te donošenju zaključaka. 

- Ključno je da se praksa bliske suradnje Gradskog vijeća s policijom nastavi, te je i iz tog razloga, s obzirom na pauzu u izvješćivanju od 2016. godine, potrebna tematska sjednica Gradskog vijeća. Povjerenje i suradnja građana s policijom ključni su za ostvarenje zajedničkih ciljeva, a to su miran život i osjećaj sigurnosti kao ključni elementi kvalitete života u našem gradu, zaključio je Kotur.

Iako ne navodi na koja kaznena djela konkretno misli, zadnjih dana u Splitu nožem je izbodeno više osoba - 31-godišnjeg Francuza u ponedjeljak je nepoznati napadač izbo na plaži Bačvice te mu nanio po život opasne ozljede, a prošlog petka 42-godišnjak je nožem ozlijedio četiri osobe, od kojih jednu teško.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!