Matijević: Interventni tunel rješava problem gužvi u splitskoj Gradskoj luci

04.06.2022.

12:08

Autor: Hina/HRT/V.G.

Arsen Bauk, Davor Matijević

Arsen Bauk, Davor Matijević

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika Davor Matijević u subotu je izjavio kako se problem prometnih gužvi u Gradskoj luci može riješiti izgradnjom interventnog tunela što bi stajalo do 20 milijuna kuna

- Hitno treba riješiti izlaz iz Gradske luke te podržavamo rješenje koje je ponudio Građevinski fakultet u Splitu, a to je izgradnja interventnog tunela s dva izlazna traka što bi koštalo između 15 i 20 milijuna kuna a te bi troškove platile Hrvatske ceste, rekao je Matijević na konferenciji za novinare.

Objasnio je kako bi taj interventni tunel vodio od Gradske luke do Biankinijeve ulice gdje bi imao izlaz.

Po Matijevićevim riječima taj bi se interventni tunel mogao izgraditi do kraja 2024.

- Taj interventni tunel bi uvelike olakšao promet u Gradskoj luci, ali i u gradu Splitu, smatra Matijević.

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk je podržao zamisao o izgradnji interventnog tunela kojim bi se smanjile prometne gužve pri izlazu iz splitske Trajektne luke.

- Podržavam projekt o kojem govori naš kandidat za splitskog gradonačelnika Davor Matijević, kazao je Bauk.

Za Matijevića je Bauk rekao da kao kandidat za splitskog gradonačelnika ima povjerenje SDP-a. Također je rekao kako je Matijević niz godina "uspješan predsjednik" Gradskog kotara Blatine .

Nadam se da će građani Splita dati povjerenje Matijeviću kao kandidatu za gradonačelnika i listi SDP-a za Gradsko vijeće, kazao je Bauk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!