10:13 / 13.09.2020.

Autor: I.D./HRT

Splitsko-dalmatinska županija: 21 novozaražena osoba, dvije preminule

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ukupno 1187 osoba nalazi se u samoizolaciji.
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 475 obrađenih testova danas je 21 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 8, Dugopolja 2, Kaštela 2, Klisa 1, Runovića 1, Sinja 5, Solina 1 i Trilja 1 osoba.

Od 21 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 10 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1187 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 64 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru. U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su 2 osobe. Ženska osoba stara 69 godina i muška osoba stara 79 godina. Preminula muška osoba nije imala prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije. Uz ostale komorbiditete osobe su bile pozitivne i na COVID infekciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!