15:54 / 15.04.2020.

Autor: I.D./Karmen Šore/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Splitsko-dalmatinska županija: najviše novozaraženih u RH

-

-

Foto: - / -

U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji testirano je 170 osoba, a 20 je pozitivno. Građani strahuju hoće li se zbog tih visokih brojeva uvesti dodatne mjere.
U splitskom KBC-u u posljednja 24 sata preminula je starija žena, a Splitsko-dalmatinska županija bilježi 20 novozaraženih, najviše u Hrvatskoj. Od toga je njih 13 iz Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu.

U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji testirano je 170 osoba, a 20 je pozitivno. Građani strahuju hoće li se zbog tih visokih brojeva uvesti dodatne mjere.

- Stožer svakodnevno dobiva izvješće o situaciji na našem području i mi se oslanjamo na odluke stožera, za sada još nisu u vidu takve mjere. Ovaj nam je porast vezan za oboljele korisnike u Domu. Inače, da nije oboljelih korisnika u Domu ipak ne bismo imali takvu eskalaciju, kazala je  ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.

Istodobno iz KBC-a doznajemo kako unatoč novooboljelima i velikom broju medicinskog osoblja koje je u samoizolaciji - sustav dobro funkcionira, a od 80 respiratora koliko im je na raspolaganju, većina ih je slobodna.

- Ovo su veliki izazovi ali to nam se dogodilo mi to moramo prihvatiti i moramo raditi najbolje što možemo i upravo to radimo. U KBC-u imamo 88 bolesnih s potvrđenom Covid dijagnozom. Oni dobivaju svu potrebnu zdravstvenu skrb i njegu, rekao je ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović.

Unatoč postavljenom pitanju županijskom Stožeru, ni tjedan dana nakon proboja virusa u Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu, nismo dobili odgovor je li se dogodio neki propust, i ako je, tko je za to odgovoran.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!