16:31 / 12.08.2020.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Splitskom KBC-u nedostaje krvi

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U posljednje vrijeme slabiji je odziv na terenu, a krv se troši jer bolnica radi punom parom - obavljaju se operacije odgođene zbog koronavirusa.
Zavod za transfuzijsku medicinu splitskog KBC-a uputio je apel darovateljima, ali i svima ostalima, da davanjem krvi pomognu pacijentima kojima je krv najpotrebnija.

U posljednje vrijeme slabiji je odziv na terenu, a krv se troši jer ovoga ljeta, iako nema mnogo turista, bolnica radi punom parom. Obavljaju se operacije odgođene zbog koronavirusa, uz sve ostale redovite zahvate u kojima je potrebna transfuzija krvi.

- Nedostaje nam krvnih pripravaka svih krvnih grupa, a najviše 0 i A i plus i minus. Krv se može darovati ovdje, na Firulama, u našem Zavodu za transfuzijsku medicinu. Od danas do petka radit ćemo od 7.30 do 18 h. Svi su pozvani. Hvala svima unaprijed, željno ih iščekujemo i vjerujemo da ćemo osigurati transfuzijsko liječenje za sve potrebite, rekla je Jela Mratinović-Mikulandra, pročelnica Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!