Sporazumi za Slunj i dugorešku bolnicu

15:33 / 06.12.2018.

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved potpisao je s ravnateljicom bolnice u Dugoj Resi sporazum o pilot-projektu za bolju palijativnu skrb hrvatskih branitelja.
Nakon sjednice Vlade ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac uručila je županu Damiru Jeliću odluku o području za koje će se izraditi intervencijski plan razvoja, a ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved potpisao je s ravnateljicom bolnice u Dugoj Resi sporazum o pilot-projektu za bolju palijativnu skrb hrvatskih branitelja.

Ministrica Žalac objasnila je u izjavi za Hinu da se to odnosi na "deprivacijska područja oko grada Slunja koja trebaju pomoć da bi se razvila po 45 različitih kriterija mape siromaštva", za razvoj gospodarstva, komunalne i društvene infrastrukture i svega onog što se zajednički definira za financiranje iz fondova Europske unije. 

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ravnateljica Bolnice za produženo liječenje iz Duge Rese Višnja Mihalić Mikuljan potpisali su sporazum o dodjeli financijskih sredstava bolnici za realizaciju pilot-projekta za palijativnu skrb hrvatskih branitelja, vrijednog 65.000 kuna. Riječ je o plaćanju nadstandarda za branitelje, iznad onoga što plaća HZZO, i to u skladu sa socijalnim stanjem branitelja i preporukom liječnika za razdoblje dulje od 28 dana, koliko obično bolnici refundira HZZO za trošak za produljeno liječenje.

Mihalić Mikuljan je rekla kako je pilot-projektom obuhvaćeno devet postelja te da na deset pacijenata dolaze dvije sestre. Uobičajeni standard bolnice je da na 45 pacijenta dolaze tri sestre, a taj nadstandard će u sljedeća tri mjeseca Ministarstvo hrvatskih branitelja plaćati 250 kuna po danu i postelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!