16:25 / 06.04.2018.

Autor: HRT

Sprema se studij zbog F-16, u tijeku natječaj za vojne pilote

-

-

Foto: - / -

Za prijam u kadetsku službu za sveučilišni studij Aeronautika - vojni pilot za iduću godinu, upisna kvota povećana je s 10 na 20 kandidata. Radi se i na razvoju i proširenju studija.
Ministarstvo obrane raspisalo je javni natječaj za prijam u kadetsku službu za sveučilišni studij Aeronautika - vojni pilot za iduću akademsku godinu. Upisna kvota povećana je s deset na dvadeset kandidata, a radi se i na razvoju i proširenju samog studija za potrebe školovanja vojnih pilota u svjetlu povećanog interesa zbog nabave borbenih aviona F-16.

U idućoj akademskoj godini u status kadeta/kadetkinja bit će primljeno do 20 kandidata/kandidatkinja, upisanih na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija (3+2 godine) na preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika - vojni pilot na zagrebačkom Fakultetu prometnih znanosti, priopćili su iz MORH-a. Rok za podnošenje prijava je 16. travnja. Napominju kako je ove godine upisna kvota za taj studij povećana s 10 na 20 kandidata, kao i da se radi "na razvoju i proširenju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota u svjetlu povećanog interesa zbog nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!