17:42 / 29.11.2018.

Autor: HRT

Spriječena preprodaja oružja u Zadru

-

-

Foto: - / -

Šest automatskih pušaka, njemački "šmajser" iz 1943. godine, četiri karabina, dvije ručne bombe, šest pištolja. To je samo dio "ulova" zadarske policije.
U suradnji s kolegama iz Osijeka, Odjel organiziranog kriminaliteta zadarske Policije zaplijenio je u Zadru te na širem zadarskom području naoružanje, streljivo i druge dijelove oružja, koje je bilo namijenjeno daljnjoj prodaji. Oružje je pronađeno kod četvorice muškaraca u dobi od 30, 33, 46 i 70 godina koji nisu ni na koji način povezani, izvijestila je zadarska policija.

Šest automatskih pušaka, njemački "šmajser" iz 1943. godine, četiri karabina, dvije ručne bombe, šest pištolja. To je samo dio "ulova" zadarske policije.

Kriminalističkim istraživanjima obuhvaćana su četvorica muškaraca sa zadarskoga područja koji nisu ni u kakvoj vezi.

"Nisu ovo trofeji, ovo je vrlo opasno oružje koje se na žalost koristi kod teških kaznenih djela", kaže Bore Mršić iz PU zadarske.

I koje je najvjerojatnije, mišljenja su zadarski policajci, bilo namijenjeno daljnoj prodaji.

Još se od utorka traga za odbjeglim Zadarninom kojega se sumnjiči da je počinio više kaznenih djela, među ostalima tereti ga se i za pokušaj ubojstva policajca.

"Izvršio je krađu vozila marke Opel Combo zadarskih registarskih oznaka te iz kuće uzeo svoju djecu 10-godišnju curicu i 5-godišnjeg dječaka i s njima se udaljio u unutrašnjost Hrvatske", kaže Mršić.

Potraga za tridesetdvogodišnjakom koji je već i prije bježao policiji, nastavlja se.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!