11:38 / 12.07.2019.

Autor: HRT

Spriječimo trovanje ugljičnim monoksidom u vlastitom domu!

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Cilj kampanje je upozoriti korisnike atmosferskih bojlera o opasnostima koje se mogu dogoditi pri njihovom nepravilnom korištenju.
Policijska uprava zagrebačka u suradnji s gradskom plinarom pokrenula je kampanju pod nazivom "Spriječimo trovanje ugljičnim monoksidom u vlastitom domu".

Cilj kampanje je upozoriti korisnike atmosferskih bojlera o opasnostima koje se mogu dogoditi pri njihovom nepravilnom korištenju. Ugljični monoksid nema mirisa, okusa i boje zbog čega ga zovu tihim ubojicom.

- Dešavaju se slučajevi kada vlasnici nisu u stanu, a djeca se tuširaju i jednostavno ne paze na to da mora biti otvoren prozor u kupaonici i da ne smije raditi kuhinjska napa. Posebno su ugroženi i podstanari u stanovima u najmu. To su obično ljudi koji nemaju kulturu uporabe plina. Došu s obale, dođu iz Slavonije gdje nema plina i jednostavno ne paze na te opasnosti - poručio je Dubravko Dumančić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!