Zadar izglasao proračun; sjednicu obilježio performans Enija Meštrovića

22.12.2021.

09:38

Autor: Vladimir Šetka/Ana Marušić/T.V./HRT Radio Zadar/Dnevnik/IMS/HRT

"Sprovod" uoči "proračunske" sjednica Gradskoga vijeća Zadra

"Sprovod" uoči "proračunske" sjednica Gradskoga vijeća Zadra

Foto: Vladimir Šetka / HRT Radio Zadar / HRT

Prijedlog proračuna zadarskog Gradskog vijeća za iduću godinu prošao je s 19 glasova "za", zastupnika HDZ-a, Enija Meštrovića i Akcije mladih. Protiv je bilo 5 zastupnika SDP-a, a suzdržana je bila Marjana Botić iz Akcije mladih. Sjednicu je obilježio performans nezavisnog vijećnika Enija Meštrovića u ulozi Ričarda iz predizborne kampanje. 

Naime, tako je odgovorio na osmrtnicu koju je prije nekoliko tjedana objavio SDP-OV vijećnik Danijel Radeta porušivši da je Ričard umro.

Zato je umjesto Enia Meštrovića na sjednicu došao Ričard jer je danas rasprava o proračunu za iduću godinu.

- Proračun grada Zadra kao i prethodnih godina temelji se na postojećoj strategiji grada Zadra, koja predstavlja temeljni okvir za financiranje svih razvojnih projekata. Od kapitalnih projekata predviđenih ovim proračunom možemo izdvojiti projekt aglomeracije Zadar-Petrčane, izgradnju gospodarske zone Crno, izgradnju novog inkubatora, izgradnju dječjeg vrtića "Pčelica", kazao je među ostalim Ivan Mijolović, pročelnik za financije grada Zadra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!