14:49 / 04.12.2018.

Autor: E.L.S./HRT/Hina

"Sramota je što sve uvozimo, Krampusove šibe iz Kine"

-

-

Foto: - / -

Ne znam koliko ovo košta, ali sramota je što mi sve uvozimo, naglasio je zastupnik, podsjetivši da su takve šibe nekada od brezova drva radile naše kumice i umirovljenici.
Zastupnik Kažimir Varda (Stranka rada i solidarnosti) danas je, darujući ministru rada i mirovinskog sustava Marku Paviću Krampusovu šibu uvezenu iz Kine, koju su jutros sindikalisti dijelili zastupnicima, zatražio od njega da od mjerodavnih službi napravi kemijsku analizu boja kojom su šibe obojene.

Je li ijedna služba provela kemijsku analizu jer je iz tiska poznato da su boje u Vijetnamu i Kini pune olova, zapitao se Varda u saborskoj raspravi o zakonima iz paketa za cjelovitu mirovinsku reformu.

Ne znam koliko ovo košta, ali sramota je što sve uvozimo, naglasio je zastupnik, podsjetivši da su takve šibe nekada od brezova drva radile naše kumice i umirovljenici, a sada ih uvozimo.

Za razliku od zastupnika Varde, koji je hvalio Vladin prijedlog mirovinske reforme, oporbeni zastupnici HSS-a su kritični, tvrde da od reforme nema ni "r".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!