Srđ je Grad i Možemo: Zakon o pomorskom dobru - problematičan!

26.08.2022.

16:43

Autor: Regionalni dnevnik/HRT/I.B

Creski morski đir

Creski morski đir

Foto: More / HRT

U Dubrovniku su predstavnici stranaka Srđ je Grad i Možemo organizirali konferenciju za novinare na kojoj je glavna tema bila nacrt prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Najavljene zakonske izmjene ocijenili su problematičnim zbog više razloga: od daljnje komercijalizacije pomorskog dobra, pitanja isključivih koncesija do moguće legalizacije nasipanja obale.


- Što to točno znači, što je točno nenaseljeno mjesto, koji su to sve škoji koje bi zapravo Ministarstvo htjelo putem ovog zakona dati u mogućnost isključive koncesije. Isključiva koncesija konkretno znači da će se moći bilo ograđivati, bilo naplaćivati ulaz na te plaže. To je za nas apsolutno nedopustivo, ističe Sandra Benčić iz stranke Možemo!

- Sve to građani zapravo prepoznaju i sve glasnije izražavaju protivljenje takvim mega projektima koji imaju vrlo upitnu i vrlo mali dobit koju donose lokalnoj zajednici, a s druge strane predstavljaju ogromno opterćenje na ionako nedostatnu komunalnu infrastrukturu u našim mjestima na obali, smatra Marko Giljača iz stranke Srđ je Grad.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!