14:39 / 02.07.2020.

Autor: T.D./Hina

"Srđ je naš": Istekla lokacijska dozvola za projekt golfa na Srđu

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Arhiva

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Arhiva

Foto: - / PIXSELL

Đuro Capor iz Građanske inicijative "Srđ je naš" istaknuo je kako sada Grad Dubrovnik konačno može slobodno odlučivati, u skladu s voljom građana, o projektu na Srđu.
Članovi Građanske inicijative "Srđ je naš" i Kandidacijske liste grupe birača (KLGP) "Srđ je Grad" objavili su u četvrtak na konferenciji za novinare u Dubrovniku kako je, po informaciji iz Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva, istekla lokacijska dozvola tvrtke "Razvoj Golf" za projekt golfa na Srđu.

Đuro Capor
iz Građanske inicijative "Srđ je naš" istaknuo je kako sada Grad Dubrovnik konačno može slobodno odlučivati, u skladu s voljom građana, o projektu na Srđu.

- Imamo 370 milijuna razloga zašto građani Dubrovnika i Republike Hrvatske trebaju zbog ovog biti presretni. Građani i javne tvrtke neće plaćati iznos komunalne infrastrukture kakav je bio predviđen projektom. Taj iznos, koji nam je prijeko potreban u krizi izazvanoj koronavirusom, ušteđen je zahvaljujući višegodišnjem radu udruga civilnog društva i male skupine građana koji su se aktivirali u političkom životu. Srđ je zaista i stvarno naš, poručio je Capor.

Istaknuo je da su građani, nakon 15 godina borbe s političkim elitama i tvrtkom "Razvoj Golf", uspjeli sačuvati javni interes i novac.

Županijski vijećnik KLGB-a "Srđ je Grad" Marko Giljača rekao je kako su ostvareni uvjeti za pokretanje postupka ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije kako bi se opseg projekata vratio na početno planirane.

- Očekujem da to već na idućoj sjednici Županijske skupštine učini sam župan Nikola Dobroslavić, a da će kolege vijećnici iskazati zajedništvo. Skinut nam je mač s glave 'golfograda', veličine cijelog grada, kao i nelojalne konkurencije 15 tisuća ležaja u apartmanima i vilama na Srđu. Možemo prodisati, planirati bolji razvoj Dubrovnika i zajedno napraviti sportsko-rekreacijsku zonu radi bolje kvalitete života građana, u skladu s na referendumu izraženom željom 10.051 građanina Dubrovnika, izjavio je Giljača.

Gradski vijećnik KLGB-a "Srđ je Grad" Nikša Selmani najavio je kako će, nakon izmjena koje očekuje na županijskoj razini, na dubrovačkome Gradskom vijeću predložiti izmjene Urbanističkog plana uređenja platoa Srđa.

- Tako će građani konačno dobiti Srđ uređen kako zaslužuju, poručio je Selmani.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!