17:09 / 10.08.2021.

Autor: M.Š./HRT

Sretno završila potraga za kupačima, jedan plivao po noći prema Ugljanu

Plovilo Lučke kapetanije

Plovilo Lučke kapetanije

Foto: Marko Dimic / PIXSELL

Djelatnici Lučke kapetanije Zadar izvršili su, u ponedjeljak, 9. kolovoza i u utorak, 10. kolovoza 2021. godine, dvije akcije traganja za nestalim kupačima, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

- Prva akcija u ponedjeljak, 9. kolovoza 2021. godine odvila se na području otoka Paga gdje se tragalo za osobom nestalom tijekom plivanja na području mjesta Mandre. Posada brodice RH 10 ZD od 20.30 sati detaljno je pretraživala područje nestanka osobe, a u 20.58 sati MRSC Zadar je zaprimio informaciju od Policijske postaje Pag da je nestala osoba pronađena živa na kopnu.

U utorak, 10. kolovoza 2021. godine u ranim jutarnjim satima na području općine Bibinje odvila se akcija traganja za kupačem koji je nestao tijekom kupanja sa društvom, a posljednji put je viđen kako pliva u smjeru Ugljana.

Posada brodice RH 10 ZD sudjelovala je u akciji zajedno sa plovilom pomorske policije. Pretraženo je područje ispred Bibinja, Kukljice i otoka Ugljana, a akcija je završena u 03.05 sati pronalaskom neozlijeđene osobe na kopnu, istaknuli su u priopćenju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!