12:25 / 28.01.2019.

Autor: Ivana Šilović/I.H./HRT

Sritna dica - sritan Grad

-

-

Foto: - / -

Obiteljima s četvero i više djece koja nemaju riješeno stambeno pitanje, Grad pomaže s 1000 kuna za dijete vrtićke dobi, 500 za srednjoškoca i 2000 kuna za studenta.
Supetar na Braču treći je grad u Hrvatskoj po visini naknada za djecu - za prvo dijete isplaćuju 4 000, za drugo 6 000, a za treće i svako iduće po 10 000 kuna. Da je takav plan dobar, svjedoči pozitivan demografski trend - ove godine 30 mališana nije upisano u vrtić.

Zahvaljući gradskom projektu Sritna dica - sritan Grad, pokrenuo se niz novčanih  potpora, kojima se financiraju djeca od rođenja do fakulteta. Supetarski dječiji vrtić pohađa 163 djece različite dobi. 30 ih je ove godine ostalo neupisano, no vrlo brzo počeli su rješavati taj problem.

- Ostalo je 30 neupisane djece, ali mi smo odmah našli novi prostor koji uređujemo. Tu nam je komunalna tvrtka, nju smo premjestil i počeli uređivati još dvije grupe, a u drugoj fazi i igralište, rekla je gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

Uz to, obiteljima s četvero i više djece koja nemaju riješeno stambeno pitanje, Grad pomaže s 1000 kuna za dijete vrtićke dobi, 500 za srednjoškoca i 2000 kuna za studenta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!