13:59 / 18.06.2020.

Autor: I.D./IMS/HRT

SSSH predstavio zahtjeve budućoj vladi

-

-

Foto: - / -

U kampanji za parlamentarne izbore - članovi udruženih sindikata žele čuti stranačka i koalicijska stajališta o tome. Sindikalisti poručuju da nema ekonomskog oporavka bez socijalnog.
Savez samostalnih sindikata Hrvatske predstavio je zahtjeve novoj vladi - koja god bila. Tražit će kvalitetan socijalni dijalog o sigurnosti radnih mjesta, povećanju minimalne plaće te reguliranje radnih odnosa putem kolektivnih ugovora, a ne Zakonom o radu.

U kampanji za parlamentarne izbore - članovi udruženih sindikata žele čuti stranačka i koalicijska stajališta o tome. Sindikalisti poručuju da nema ekonomskog opravka bez socijalnog.

- Ako nećemo moći biti partneri budućoj vladi, ali ravnopravni partneri - kao što je to ova prethodna Vlada jedino kao ravnopravne partnere doživljavala Hrvatsku udrugu poslodavaca, a sindikati su im služili očito samo za prenošenje informacija, onda budite sigurni da ni prvih 100 dana nećete mirno spavati, rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!