10:49 / 22.01.2018.

Autor: HRT

SSSH upozorava na važnost socijalnog dijaloga

-

-

Foto: - / -

Kakav je položaj države kao poslodavca u procesu pregovora sa sindikatima državnog i javnog sektora, u Studiju 4 govorio je predsjednik SSSH Mladen Novosel.
U povodu Dana socijalnog partnerstva, Savez samostalnih sindikata Hrvatske upozorio je na važnost socijalnog dijaloga. Vladu su pozvali na ujednačavanje mehanizama i stvaranje okružja koje će poticati socijalne partnere u svim sektorima na uređivanje radnih odnosa kolektivnim pregovaranjem.

"Treba naglasiti da je Vlada i poslodavac u odnosu na radnike u državnom sektoru. Međutim, u odnosu na tripartitni socijalni dijalog, gdje Vlada ima ulogu predlagatelja zakona, a socijalni partneri su sindikati i poslodavci, u tom dijelu se Vlada različito ponaša", rekao je predsjednik SSH Mladen Novosel.

Je li i koliko je hrvatsko društvo spremno poticati kolektivno pregovaranje u privatnom i javnom sektoru, pogledajte u videoprilogu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!