14:57 / 31.08.2018.

Autor: HRT

SSSH zahvalio Plenkoviću zbog isplate plaća

Mladen Novosel, predsjednik SSSH (foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Mladen Novosel, predsjednik SSSH (foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) poslao je u petak otvoreno pismo premiejru Andereju Plenkoviću.
Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) poslao je u petak otvoreno pismo premijeru Andereju Plenkoviću.

U njemu podsjećaju da je Savez samostalnih sindikata Hrvatske, zajedno sa sindikatima koji djeluju u Uljanik Grupi, organizirao prosvjed na zagrebačkome Trgu svetog Marka zbog neisplaćene plaće radnicima Grupe za srpanj te zbog njihova nezadovoljstva stanjem u grupaciji.

"Na naše traženje, primili ste sindikalnu delegaciju te je tom prilikom, među ostalim, rečeno kako Vlada intenzivno radi na osiguranju dviju plaća za radnike Grupe te kako bi se do kraja tjedna trebalo naći rješenje za isplatu jedne. Kako saznajemo od naših ljudi u Uljaniku i Brodogradilištu 3. maj, plaća je isplaćena te Vam ovim putem zahvaljujemo na izvršenim naporima u pronalaženju rješenja, ali i napominjemo kako od cijele vlade očekujemo daljnje maksimalno uključivanje u proces restrukturiranja Uljanika te osiguranje opstojnosti sektora brodogradnje i radnih mjesta", navode u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!