19:37 / 11.06.2020.

Autor: M.M./Tema dana/IMS/HRT

Staničić: S obzirom na cijelu situaciju možemo biti zadovoljni

-

-

Foto: - / -

Dobra epidemiološka situacija daje rezultate u prvom važnijem turističkom produljenom vikendu.
Dobra epidemiološka situacija daje rezultate u prvom važnijem turističkom produljenom vikendu.

Na autocesti prema moru pojačan je promet, na graničnim prijelazima ponegdje su čak i gužve, no i dalje je to daleko od onih prizora na koje se smo naviknuli proteklih godina. 

- Najeminentniji svjetski turistički portali govore da je Hrvatska jedna od hit destinacija s obzirom na epidemiološku situaciju, a pozitivno je i to što je Hrvatska dobro pripremljena, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

Istaknuo je da se na otoku Rabu nalazi 1300 gostiju, a isto toliko ih je otprilike u Malinskoj na otoku Krku i Crikvenici.

- Veseli me da se nastavlja trend rasta dolazaka stranih gostiju i vjerujem da će iza 15. lipnja ti brojevi još više rasti i da ćemo približiti brojkama koje smo projicirali za ovu sezonu, rekao je te istaknuo da je prema podacima e-visitora u Hrvatskoj trenutno 72.000 gostiju, od kojih je 60.000 stranih.

- Dominiraju Nijemci njih 30.000, Austrijanci, Slovenci, Mađari i Česi, te domaći gosti kojih je 16.000. S obzirom na cijelu situaciju možemo biti zadovoljni, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice.

Naglasio je da su radili nekoliko procjena i najrealističnija je da ćemo dostići 30 posto turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu, te da to ulijeva optimizam i očekivanje da ćemo ostvariti određeni turistički promet u ovim ljetnim mjesecima koji su za nas najvažniji.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!