16:02 / 18.12.2021.

Autor: HRT

Stanje u čakovečkoj bolnici i dalje teško, ali se polako normalizira

Ravnatelj čakovečke bolnice, Igor Šegović

Ravnatelj čakovečke bolnice, Igor Šegović

Foto: HRT / HTV

Stanje u vezi s pandemijom u Međimurju polako se popravlja, pa će liječnici i medicinsko osoblje, koji su u čakovečku bolnicu došli na ispomoć ubrzo biti vraćeni svojim kućama. Ako se nastavi smanjivati broj oboljelih, planira se zatvaranje pojedinih COVID odjela.


- S današnjim danom u čakovečkoj Županijskoj bolnici liječi se stotinjak pacijenata. To je za 30-ak pacijenata manje nego prije 10-ak dana, rekao je ravnatelj Bolnice Igor Šegović.

Upozorava da je stanje u Intenzivnom odjelu i dalje teško te da je na respiratoru 20-ak osoba. Ističe da se osjeća pad broja hospitaliziranih i da će to rasteretiti bolnički sustav te otvoriti odjele koji su zbog pandemije i alarmantnog stanja bili zatvoreni. Nada se i da će medicinsko osoblje uskoro moći na godišnji odmor.

Odgovarajući na pitanje što očekuje u siječnju i u vezi s omikron-varijantom, Šegović je kazao da je to još nejasno, ali da će čakovečka Županijska bolnica biti spremna i za taj izazov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!