00:05 / 06.09.2018.

Autor: HRT

Stanje u Uljaniku sve je teže. Što će u petak reći povjerenica EK?

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Otkazana je narudžba četiriju brodova za čiju je gradnju jamstva dala država. Jamstva su u mnogo čemu bezuvjetna pa će, ako se aktiviraju, što je vrlo vjerojatno, kaže ministar financija Zdravko Marić - to morati platiti država.
Uprava Uljanika sazvala je za 16. listopada glavnu skupštinu dioničara, nakon što 31. kolovoza skupština nije održana zbog nedostatka kvoruma, a na skupštini će se odlučivati o pokriću gubitaka i izmjeni ranije odluke o povećanju temeljnog kapitala.

Uprava poziva dioničare na skupštinu, na kojoj će razmotriti izvješće Nadzornog odbora o vođenju poslova kompanije u 2017. i stav o predloženim odlukama u postupku povećanja temeljnog kapitala, te izvješće Uprave o stanju i poslovanju kompanije u 2017.

Stanje u Uljaniku sve je teže. Otkazana je narudžba četiriju brodova za čiju je gradnju jamstva dala država. Jamstva su u mnogo čemu bezuvjetna pa će, ako se aktiviraju, što je vrlo vjerojatno, kaže ministar financija Zdravko Marić - to morati platiti država.

Tri sindikata koji djeluju u pulskom Uljaniku poslali su otvoreno pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojem traže da se država imenovanjem svojih predstavnika u novi Nadzorni odbor Uljanika aktivnije uključi u kontrolu procesa u brodogradilištu te pokaže da joj je stalo do očuvanja brodogradnje, priopćeno je u srijedu iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Sindikata metalaca i Jadranskog sindikata.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je da bismo već u petak mogli doznati je li program restrukturiranja Uljanika prihvatljiv Bruxellesu. Tada u Hrvatsku naime dolazi povjerenica Europske komisije zadužena za tržišno natjecanje Margaretha Vestager.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!