10:54 / 15.03.2018.

Autor: HRT

Stanovnici kuća srušenih u klizištima bit će stambeno zbrinuti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbrinjavanje stanovnika provest će se obnovom kuća, građenjem novih kuća, osiguranjem drugih zgrada ili stanova, odnosno na drugi odgovarajući način.
Vlada je donijela odluku da će novcem iz proračuna osigurati stambeno zbrinjavanje stanovnika obiteljskih kuća i drugih stambenih zgrada koje su uništene ili oštećene na području Hrvatske Kostajnice i drugih područja u kojima su stanovnici pretrpjeli veliku materijalnu štetu zbog klizanja tla te će ukloniti ostatke porušenih obiteljskih kuća i drugih stambenih zgrada.

Zbrinjavanje stanovnika provest će se obnovom oštećenih kuća, odnosno zgrada, građenjem novih kuća, odnosno zgrada, osiguranjem drugih zgrada ili stanova, odnosno na drugi odgovarajući način. Sve će se provoditi nakon utvrđivanja činjeničnog stanja i procjene štete na temelju kriterija koje će propisati Vlada na prijedlog Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, koji su zaduženi za provedbu Zaključka. Vlada će stambeno zbrinuti stanovnike obiteljskih kuća koji su ostali bez svega, naglasio je premijer Andrej Plenković, a potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar dodao je da će se stanovnicma Hrvatske Kostajnice osigurati kvalitetan krov nad glavom i bit će sigurno zbrinuti.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!