19:25 / 17.01.2020.

Autor: Ivana Brailo Drnas/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Stanovnici Mokošice napokon dobili pedijatricu

-

-

Foto: - / -

Ključevi novouređene pedijatrijske ambulante uručeni su doktorici Miljenki Crnčić Orlić, koja se s obitelji u Dubrovnik doselila iz Pule.
Napokon je otvorena dugo očekivana pedijatrijska ambulanta u Mokošici koja mjesecima nije radila jer nije bilo zainteresiranog pedijatra. Na radost pacijenata u Dubrovnik se doselila liječnica iz Pule.

Desetak tisuća stanovnika Mokošice mjesecima je čekalo ovaj trenutak. Ključevi novouređene pedijatrijske ambulante uručeni su doktorici Miljenki Crnčić Orlić, koja se s obitelji u Dubrovnik doselila iz Pule.

Grad Dubrovnik liječnici je osigurao stan i plaću te podmirio troškove uređenja ambulante. Za opremu su se pobrinuli Županija i Zaklada Blaga djela.

No u zdravstvo na dubrovačkom području treba je još mnogo ulagati. Uskoro bi trebala početi izgradnja dnevnih bolnica u Dubrovniku i Metkoviću, no nedostatak medicinskog osoblja kroničan je  problem.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!