16:44 / 08.05.2019.

Autor: Filip Matijević/HRT

Stanovnici Preka traže veće trajekte

-

-

Foto: - / -

Ako se ne pronađe rješenje, ne dobiju li trajekt većeg kapaciteta, stanovnici Ugljana najavljuju blokadu zadarske luke Gaženica u srcu sezone.
Stanovnici Preka i ostalih mjesta na Ugljanu žale se zbog trajekata koji ih povezuju sa Zadrom. Stari su i nerijetko ne mogu primiti sva vozila pa od Agencije za obalni linijski pomorski promet i Jadrolinije traže novije i veće trajekte. Ravnateljica Agencije i načelnik Preka su se sastali, prijedloga ima, ali rješenja još uvijek ne.

Sis - trajekt koji je jutros isplovio iz Gaženice za Preko. Star, ali održavan. I pretijesan za sva vozila. Stigla je u Preko istim trajektom i ravnateljica nadležne Agencije.

- Posebno sam oduševljena kako muški članovi posade drže urednima sanitarne čvorove. Ženski wc je u rozoj boji, a muški u plavoj, rekla je Paula Vidović.

Ali sivim tonovima vladajući u Preku vide Sis. Žele veći trajekt, pa su iznijeli i prijedlog da im Jadrolinija vrati Cres ili Supetar, trajekte koji povezuju Priznu i Žigljen.

No linija koja povezuje Pag s kopnom ima veću iskoristivost kapaciteta od linije Zadar - Preko, koja je ispod 50 posto.

A ako se ne pronađe rješenje, ne dobiju li trajekt većeg kapaciteta, stanovnici Ugljana najavljuju blokadu zadarske luke Gaženica u srcu sezone.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!