Stanovnici zagrebačkog naselja već mjesec dana bez mobilnog signala

17.08.2023.

23:05

Autor: Ante Raić/Regionalni dnevnik/HRT/A.V.

Bez mobitela i signala u 21. stoljeću teško da možemo zamisliti dan. Ipak unatoč tome što pomoću njega možemo zaviriti u svaki kutak svijeta građani s područja Zagrebačkog naselja Goranec već mjesec dana u svom naselju na mobitelu nemaju signala pa im je komunikacija ograničena. Baznu stanicu naime srušilo je srpanjsko nevrijeme pa je do njih gotovo nemoguće doći. 

Jozo Čavlina u Gorancu se naselio prije 27 godina. Kaže da problema sa prijemom ima oduvijek, ali nakon nevremena - signala uopće nema.

- Croneta, 098 nema nikako, 091 još donekle, 092 095 ništa. Tako da, svi su ljudi nezadovoljni, rekao je Čavlina. 

I ostali susjedi govore isto. Oni koji stanuju na višoj nadmorskoj visini signal imaju ponekad, a oni u nižim ulicama nikad.

- Mobiteli nam rade jedino ovako na nekom punktu, visoko. Dolje ispod nema ništa, požalio se Josip.  

- Što će mi onda telefon i mobitel? Nema mobitela, ništa. Tu smo kao u srednjem vijeku. To je stvarno problem, složio se Franjo

Predsjednica vijeća Mjesnog odbora u kontaktu je s teleoperaterima.

- Toranj se nalazi u vlasništvu privatne osobe i da je privatna osoba već drugi dan po nevremenu i situaciji koja se desila naručila novi toranj, no čeka se isporuka, mjesec do mjesec i pol, pojasnila je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Goranec Ana Rajner

Ako se obećanje telekomunikacijskih operatera ostvari, signal će se u Goranec vratiti u roku od dva tjedna. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!