Stepinčevo u Krašiću - 62. put

10.02.2022.

12:33

Autor: Vlatka Kusanić/Dnevnik u podne/IMS/HRT

Stepinčevo u Krašiću

Stepinčevo u Krašiću

Foto: HTV / HRT

Šezdeset i druga je godišnjica smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Njegov spomendan odnosno "Stepinčevo" svečano se slavi u Zagrebu, ali i Krašiću gdje je Stepinac 1960. preminuo u kućnom pritvoru u Župnom dvoru. Manifestacija "Stepinčevo u Krašiću" počela je u 10.30 svetom misom na otvorenom, a u 12.15 položeni su vijenaci kod spomenika kardinala Alojzija Stepinca.

- U Krašiću je gužva, pristižu vjernici iz svih krajeva jer se slavi Stepinčevo. Prije točno 62 godine na današnji dan preminuo je bl. Alojzije Stepinac, koji je bio u kućnom pritvoru, rekla je novinarka Vlatka Kusanić koja se za podnevni Dnevik javila iz Krašića.  


- To se ne može propustiti jer je blaženik bio mučenik za hrvatski narod, rekla je jedna vjernica koja je došla na Stepinčevo.


- Ovo je nešto posebno, neka milina, neki blagoslov me prati ččm uđem u Krašić. Ne znam kako bih to opisala, kazala je druga vjernica.

Na blagdan blaženoga Alojzija Stepinca, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u 17 sati predvodit će svečano euharistijsko slavlje ispred potresom ranjene zagrebačke prvostolnice. Prijenos možete pratiti na HRT4.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!