10:11 / 30.12.2020.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Štete od razornog potresa i u Hrvatskoj Kostajnici i Dvoru

Ilustracija: Pixabay

Ilustracija: Pixabay

Foto: - / -

Utvrđuju se štete u Hrvatskoj Kostajnici i općini Dvor uslijed razornog potresa koji je pogodio Banovinu, s epicentrom u Petrinji. Riječ je o materijalnoj šteti na krovovima i dimnjacima te napuklim zidovima.
Štete od razornog potresa koji je pogodio Banovinu, s epicentrom u Petrinji, utvrđuju se u srijedu i u Hrvatskoj Kostajnici i općini Dvor, najčešće je riječ o materijalnoj šteti na krovovima i dimnjacima te napuklim zidovima.

➡️ Vlada o pomoći potresom uništenim područjima
➡️ Petrinja je veliko čistilište - teško stanje u okolnim selima
➡️ Izjava stanovnice Petrinje koja lomi srce
➡️ Ikić Baniček: Statika većine zgrada i stanova je narušena

Nema ozlijeđenih, a materijalu štetu stanovnici prijavljuju gradskoj upravi i ona će se tek danas utvrditi, kažu u uredu gradonačelnika Hrvatske Kostajnice.

Ozlijeđenih od potresa nema ni u općini Dvor, a materijalna šteta najveća je na krovovima i dimnjacima.

- Šteta je velika, dosta kuća je napuklo, najviše su stradali krovovi i dimnjaci, kazao je zamjenik načelnika općine Dvor, Milan Rudić.

Ljudi su se sami organizirali i pokrivaju crepovima oštećene krovove, dodao je Rudić i napomenuo kako je riječ o prostorno velikoj općini u kojoj živi dosta starih i nemoćnih ljudi.

Ističe i kako će općina iz proračuna izdvojiti sredstava za kupnju građevinskog materijala kako bi se ljudima što više pomoglo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!