Stier: Mandat više neće biti dug vođi

10.02.2020.

09:23

Autor: I.Z./Studio 4

-

-

Foto: - / -

Danas će se svi kandidati stranke za mjesto predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike okupiti u Središnjici HDZ-a kako bi preuzeli tzv. formulare za prikupljanje potpisa.
Svi kandidati HDZ-a za mjesto predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike okupili su se u Središnjici HDZ-a kako bi preuzeli tzv. formulare za prikupljanje potpisa. O unutarstranačkim izborima u Studiju 4 govorio je Ivo Stier koji podržava Miru Kovača za sada jedinog protukandidata aktualnom predsjedniku Andreju Plenkoviću.

- Plenković: Tri godine šute i sad se bude iz sna
- U Poligrafu se sučelili Bačić i Stier

Stier ističe da će početi prikupljati potpise već danas na obilježavaju obljetnice HDZ-a u zagrebačkoj Dubravi. Kaže da 10.500 potpisa koliko je potrebno prikupiti za predsjednika stranke nije malo, te da je dobro da svaki član stranke može potpisati kandidaturu za bilo kojeg kandidata, a ne samo za jednoga. Kaže da se on nije htio kandidirati za predsjednika HDZ-a jer opcija za promjene treba biti jaka i ne treba je dijeliti. Naglašava da su ljudi na terenu tražili jednu opciju za promjene. Ističe da u HDZ-u treba jačati demokršćansku notu, te borbu protiv korupcije i klijentelizma. Miro Kovač te dvije opcije prihvaća.Stier dodaje da je opcija za promjene pluralna, te da je svatko može podržati, naglašavajući  da ju je jučer podržao i dosadašnji zamjenik predsjednika Milijan Brkić. Vjeruje da su promjene važne da bi izašli iz unutarstranačkih izbora jači i pobijedili na parlamentarnim izborima. Smatra da tim za promjene će imati vrlo snažnu potporu članova HDZ-a a posebno u iseljeništvu. Pošto svi članovi biraju izravno novo vodstvo nije više moć lokalnog dužnosnika toliko izražena, već je moć u rukama svih članica i članova HDZ-a, dodaje Stier. Samim time kaže da će i ostali dužnosnici osim predsjednika imati jaki legitimitet jer su birani izravno, te njihov mandat neće biti dug nekom vođi.O Plenkovićevoj prednosti koju po istraživanju ima pred Kovačem  kaže da opcija za promjene ima puno veći koalicijski potencijal od sadašnjeg vodstva. Ističe da po unutarstranačkim anketama članstvo HDZ-a želi promjene.  Poručuje da treba ujediniti HDZ-ovo biračko tijelo i da je to najbitnije za pobjedu na parlamentarnim izborima.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!