14:48 / 06.02.2018.

Autor: HRT

Stier: Vjerska uvjerenja treba biti moguće iskazati i u javnom prostoru

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Stier je rekao kako smatra da nije naglasak na tome biti u politici kršćanin ili ne, ako se radi za zajedničko dobro.
Za pluralno društvo iznimno je važno da kršćani mogu svoja uvjerenja i na javnom prostoru artikulirati. Kršćanstvo i vjerska uvjerenja inače ne smijemo gledati u suprotnosti s javnim prostorom, kao nešto što se može iskazivati samo u crkvama ili domovima, nego mislim da u pluralnom društvu ima i mora biti prostora da se to iskaže i na javnom prostoru. To je razina naše demokracije i to primjenjuje hrvatsko društvo.

Izjavio je to saborski zastupnik i bivši ministar Davor Ivo Stier na petom Molitvenom doručku u Sisačkoj biskupiji. 

Na Molitvenom doručku bili su predstavnici političkog života Sisačko-moslavačke županije, gradova i općina, djelatnici ordinarijata, svećenici, dekani, kanonici i drugi.

Stier je izrazio zadovoljstvo što sudjeluje na tom tradicionalnom skupu, a posebno u raspravi te podsjetio kako su na Molitvenom doručku prije bile i njegove kolegice iz Europskog parlamenta. Na pitanje novinara koja je razlika biti ili ne biti kršćanin u politici, Stier je odgovorio kako smatra da nije naglasak na tome biti u politici kršćanin ili ne, ako se radi za zajedničko dobro.

Sisački biskup mons. Vlado Košić rekao je kako je ovogodišnja tema - djelovanje kršćana u politici Hrvatske i Europe - važna za sve, pa je, kako je istaknuo, Sisačkoj biskupiji čast što je bila domaćinom tog susreta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!