19:22 / 19.12.2018.

Autor: Igor Dunaj/P.F./HRT

Stigli 'CSI kombiji'

-

-

Foto: - / -

Deset 'CSI kombija' koji imaju bogatu opremu za očevide bit će raspoređeno u 10 policijskih uprava koje obavljaju najviše očevida. A hrvatski forenzičari godišnje ih odrade oko 18.000.
Policija je dobila deset novih kombija opremljenih forenzičnom opremom. Od sada će posebne policijske ekipe moći brže i učinkovitije obavljati očevide. Imat će sve na jednom mjestu. Investicija je vrijedna oko 6,5 milijuna kuna, a tri četvrtine novca je iz europskih fondova.

Forenzični timovi do sada ovakva vozila nisu imali. Svu potrebnu opremu od sada će imati na jednom mjestu. Opreme je zaista mnogo: svjetla za traganje, GPS, laseri, alat za izdvajanje i prikupljanje dokaza i otisaka. Zahvaljujući novim kombijima sve će se obavljati brže, što je ključno u procesu prikupljanja dokaza.

Ovo je samo nastavak ulaganja u hrvatsku policiju, istaknuo je resorni ministar Davor Božinović. Deset 'CSI kombija' bit će raspoređeno u 10 policijskih uprava koje obavljaju najviše očevida. A hrvatski forenzičari godišnje ih odrade oko 18.000.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!