09:27 / 07.05.2020.

Autor: P.F./HRT

Stiglo 105 naših državljana iz Sjeverne Makedonije

Foto: Michele Caballero Siamitras Kassube/Pixabay

Foto: Michele Caballero Siamitras Kassube/Pixabay

Foto: - / -

Od početka pandemijske krize do danas Veleposlanstvo RH u Skoplju organiziralo je repatrijaciju za ukupno 238 hrvatskih državljana koji su iskazali interes za povratkom u Hrvatsku.
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u suradnji s Veleposlanstvom RH u Skoplju organiziralo je petu po redu repatrijaciju hrvatskih državljana iz Sjeverne Makedonije. U Hrvatsku je u četvrtak, 7. svibnja 2020. godine, stigao konvoj od 36 vozila s ukupno 105 hrvatskih državljana.

Od početka pandemijske krize do danas Veleposlanstvo RH u Skoplju organiziralo je repatrijaciju za ukupno 238 hrvatskih državljana koji su iskazali interes za povratkom u Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Koronavirus - najnovije informacije

Budući da je Zračna luka Skoplje zatvorena za promet, povratak hrvatskih državljana iz Sjeverne Makedonije obavio se cestovnim putem preko teritorija Republike Srbije, uz pomoć Veleposlanstva RH u Beogradu. Organizaciju takve repatrijacije dodatno je otežala činjenica da su granice Republike Srbije zatvorene, zbog čega je nužno ishoditi različite dozvole za tranzit.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ovim putem zahvaljuje vlastima Republike Sjeverne Makedonije na pomoći pri organizaciji povratka hrvatskih državljana te putem mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske nastavlja s repatrijacijom, odnosno povratkom hrvatskih državljana u domovinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!