Stipić: Predsjednik manjak moći nadoknađuje prostaklucima

16.07.2022.

10:15

Autor: Studio 4/HRT/IMS/V.G.

Željko Stipić

Željko Stipić

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Milanović rekao je da "nema pojma" je li njegova supruga bila u školi njihova sina nekoliko sati nakon zaključivanja ocjena, a ne samo poslala mail ravnateljici u kojemu je upozorila na nepravilnosti na nastavi matematike. Smatra i da će "nastavnica matematike sad morati reći na policiji tko je na nju vršio pritisak, ili neće reći". Cijeli taj slučaj u emisiji "Studio 4" komentirao je i predsjednik Sindikata Preporod.

- Ova dva skandala, u Klasičnoj gimnaziji i OŠ Borovje, aktualiziralo je pitanje ocjenjivanja. Bilo bi dobro da se o tome priča tijekom cijele godine jer nažalost problem je velik. U svakom zlu ima nečeg dobrog. Možda problemi napokon dopru do odgovornih i možda se krene nešto raditi po pitanju vraćanja digniteta ocjenama i onima koji ocjenjuju - učiteljima i nastavnicima, rekao je za HTV Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod.

Grupa nastavnika jučer je oštro u pismu odgovorila predsjedniku Republike. Stipić je rekao kako Milanović "manjak moći nadoknađuje različitim načinima pa i prostaklucima".

- Ne može netko pa čak ni predsjednik države na takav način govoriti o radu dugogodišnje profesorice koja je uz to bila i nastavnica njegovom djetetu. Pozicija moći traži više od onoga tko je moćan, a ne da mu daje slobodu da može na jedan primitivan način govoriti o radu učitelja i nastavnika, poručio je.

- Prema mojim informacijama, učenik je jedna kvalitetna osoba. Njemu sigurno nije drago, kao što ne bi bilo drago niti jednom vršnjaku da ga se razvlači u javnosti. Ovdje nije problem u učeniku, nego roditelju. Ne vidim kako će se sve to završiti, iz dana u dan se priča zapetljava, rekao je.

Stipić se osvrnuo i na ostavku ministra financija Zdravka Marića rekavši da je otišao "najmanje loš Plenkovićev ministar koji nas je jako zadužio".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!