Stiže pomoć Lauri - općina daje zemljište, investitori anonimni

15.02.2018.

11:02

Autor: Suzana Dražić/Radio Zadar/HRT

Foto: Suzana Dražić/Radio Zadar

Foto: Suzana Dražić/Radio Zadar

Foto: - / -

Općina Poličnik i građani inicirali su akciju kojom žele pomoći u stambenom zbrinjavanju obitelji Dragaš u Briševu, izjavio je za Radio Zadar načelnik općine Davor Lončar.
Općina Poličnik zajedno s mjesnim odborom i grupom mještana inicirala je akciju kojom žele pomoći u stambenom zbrinjavanju obitelji Dragaš u Briševu, izjavio je za Radio Zadar načelnik općine Davor Lončar.

Inicijativu za pomoć obitelji Dragaš započeli su prije tjedan dana zajedno s mjesnim odborom i grupom mještana. Dosad su obavljeni razgovori s investitorima koji će graditi kuću, a općina Poličnik dat će građevinsko zemljište, projektnu dokumentaciju, komunalne priključke i riješiti imovinsko-pravne probleme.

Hrabrim istupom u emisiji HRT-a Laura senzibilizirala javnost

Prema prostornom planu na tom zemljištu dopuštena je gradnja i komunalna infrastruktura je dostupna. Kako se radi o izvanrednoj situaciji, odmah ćemo  početi izvedbeni projekt, a paralelno s tim i glavni projekt kako bismo mogli što prije zatražiti građevinsku odnosno uporabnu dozvolu, rekao je načelnik općine Poličnik i saborski zastupnik Davor Lončar.

Lončar zahvaljuje investitorima koji žele pomoći, ali žele ostati anonimni. 

Do tada obitelji Dragaš i dalje je svakodnevno potrebna pomoć. Na društvenim mrežama pokrenute su brojne humanitarne akcije. Ovogodišnji "Ponos Hrvatske" zadarski Tornado, ali i splitska Torcida digli su se na noge za Lauru i njezinu obitelj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!