Stjepan Čuraj povlači se s funkcije predsjednika HNS-a

24.11.2022.

17:58

Autor: IMS/HRT

Stjepan Čuraj

Stjepan Čuraj

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Stjepan Čuraj, koji je bio na čelu HNS-a od 2020., povlači se s funkcije predsjednika stranke iz osobnih razloga. Predsjedništvo HNS-a prihvatilo je ostavku na današnjoj sjednici, priopćeno je iz Hrvatske narodne stranke. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"HNS je u posljednje dvije godine pokrenuo postupak vraćanja svojim korijenima i repozicionirao se na političkom spektru kao moderna liberalna stranka s prepoznatljivim politikama i programima koji su uvijek bili u službi i na korist građanima, poput prodaje hrvatskog plina građanima po zajamčenoj cijeni. U tom periodu se uspjelo financijski i reputacijski konsolidirati stranku, što se pokazalo i na prošlogodišnjim lokalnim izborima gdje je HNS ponovno ostvario jako dobar rezultat.

Gospodin Čuraj ostaje u stranci, no nažalost, iz osobnih razloga, ne kao predsjednik stranke.

Sukladno statutu stranke, HNS će do sljedećeg izbornog Sabora nastaviti voditi zamjenik predsjednika Mirko Korotaj, dugogodišnji načelnik Općine Cestica".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!