15:51 / 26.11.2018.

Autor: J.B./HRT

Što je potaknulo suca Kolakušića na borbu protiv korupcije?

-

-

Foto: - / -

Korupcija razara društvo, donosi nejednakost i nepravednost. Zviždači su odavno utihnuli, više se o korupciji i ne govori.
Korupcija razara društvo, donosi nejednakost i nepravednost. Zviždači su odavno utihnuli, više se o korupciji i ne govori. Ipak sva istraživanja pokazuju da smo i dalje visoko na ljestvici korumpiranih. Vijest da je poznati sudac Mislav Kolakušić pokrenuo Antikorupcijsku udrugu probudila je uspavanu javnost.

Dugogodišnji sudac Trgovačkog suda upoznao je sustav iznutra. Shvativši da kao pojedinac ne može promijeniti način funkcioniranja, odlučio je osnovati udrugu. Počeo je okupljati istomišljenike - priključio mu se Davor Banović, stalni sudski vještak i ovlašteni revizor. Uz njega je stao i Dražan Dizdar, profesor na Kineziološkom fakultetu. Prije se nisu poznavali, spojila ih je ista ideja.

Udruga koja je u kratkom vremenu prikupila desetak tisuća članova nastala je iz nemoći pojedinca da promijeni anomalije u društvu. Vikendima obilaze Hrvatsku, okupljaju građane, pokušavaju im objasniti razmjere štete koju korupcija nanosi našem društvu. Emisija Labirint provjerila je o čemu je točno riječ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!